Omloop van Valkenswaard img 01
Omloop van Valkenswaard img 08
previous arrow
next arrow
Slider

Nieuws

Laatste nieuws en info Omloop van Valkenswaard

Professionalisering zet door!

Sponsor Jansen Internetservice heeft het domein omloopvanValkenswaard.nl gekoppeld aan MailChimp waardoor het verzenden van grote aantallen mails mogelijk wordt gemaakt. Ook is er door Jansen Internetservice een Nonprofit account gerealiseerd bij Microsoft waarmee wij optimaal kunnen (samen)werken in de CLOUD met GRATIS Office 365 Business Essentials pakketten.

Dank Peter.

Jansen internetservice

Omloop van Valkenswaard mag hopen op vervolg: Olympia’s Tour meldt zich

Mogelijk krijgt de Omloop van Valkenswaard dit jaar toch een vervolg. De nieuwe wielerklassieker heeft een aanbod gekregen van etappekoers Olympia’s Tour. Koersdirecteur Leon Cleven van de Omloop van Valkenswaard houdt wel een slag om de arm. ,,Het is allemaal nog erg prematuur. Er hangt een prijskaartje aan.”

De nieuwe Valkenswaardse klassieker voor jonge veelbelovende coureurs werd vorig jaar augustus alom geprezen. Door een landelijk tekort aan politiecapaciteit, ging echter al snel een streep door de tweede editie dit jaar. Direct nadat het evenement bij de wielerunie was afgemeld, kwam de organisatie van Olympia’s Tour om de hoek. Die heeft aangegeven dat ze de Omloop van Valkenswaard volledig in het etappeprogramma wil opnemen. ,,Wij mogen onze eigen wedstrijd behouden, met onze eigen identiteit en sponsoren. We gaan er enthousiast mee aan de slag als de gemeente het licht op groen zet”, verzekert Cleven. Olympia’s Tour wil aan het einde van deze maand weten of Valkenswaard meedoet.

Bron: https://www.ed.nl/valkenswaard-waalre/omloop-van-valkenswaard-mag-hopen-op-vervolg-olympia-s-tour-meldt-zich~a4d151cf

Streep door De Bruyn Metaal BV – Omloop van Valkenswaard 2019!

Valkenswaard – De omloop van Valkenswaard, vorig jaar de enige klassieker in Nederland voor renners onder 23 jaar, krijgt dit jaar geen vervolg. De politie verleent geen medewerking en derhalve rest het organisatiecomité niets anders dan een kruis te zetten over de editie van 2019.

Reeds in een vroeg stadium heeft de organisatie gesproken met de burgemeester en de wethouder van sport in Valkenswaard. De wielerwedstrijd bleek opnieuw prima te passen in het evenementenbeleid van de gemeente en er werd volmondig ondersteuning beloofd. Vol goede moed ging de organisatie dan ook verder met de voorbereidingen van de editie 2019, maar het uitblijven van politiebegeleiding gooit roet in het eten waardoor de veiligheid van renners, volgers en vrijwilligers niet gegarandeerd kan worden. Ook het inkorten van het wedstrijdprogramma, om de personele druk op de motorbegeleiding te verminderen, mocht niet baten.

Hiermee is de nationale wielerkalender beroofd van een van de meest spraakmakende klassiekers. De internationale wedstrijdjury van de KNWU loofde vorig jaar het karakter van de wedstrijd en sprak over een klassieker met veel potentie. De talrijk aanwezige continentale Nederlandse en Belgische wielerploegen en de sterkste nationale clubteams waren zonder uitzondering positief over de unieke opzet en organisatie van de wedstrijd. Helaas wordt dit alles niet beloond door de overheid en hebben de junioren (U19) en beloften (U23) dit seizoen niet de kans zich op een dergelijk gevarieerd parcours met elkaar te meten.

De organisatie gaat echter niet bij de pakken neerzitten, integendeel. Zoals een wielrenner die na een valpartij direct weer op de fiets stapt, zijn wij alweer druk bezig met het verkennen van de mogelijkheden voor editie 2020 van de Omloop van Valkenswaard. De stg wielerevenementen Valkenswaard, onderdeel van TWC de Kempen,heeft reeds de ambitie uitgesproken om met de wedstrijd van 2020 deel uit te maken van de Landelijke Topcompetitie de eerste gesprekken worden hier binnenkort al over gevoerd. Hiermee zou deze klassieker een semiprofessioneel karakter krijgen en is men mogelijk wel verzekerd van politieondersteuning. Zo kan wielerminnend Valkenswaard zich opnieuw verheugen op een spectaculaire klassieker met een uniek karakter, de editie 2018 smaakte immers naar meer.

persbericht 2019

Omloop van Valkenswaard 2019 op losse schroeven

De vorig jaar met veel enthousiasme opgetuigde Omloop van Valkenswaardstaat na één editie alweer op losse schroeven.

Omloop van Valkenswaard 2019 op losse schroeven
Rik Elfrink Uit de krant van vandaag

De organisatie heeft vooralsnog geen vergunning gekregen en vreest dat er een streep kan door de al geplande editie voor dit jaar. De gemeente Valkenswaard heeft van de politie te horen gekregen dat er niet voldoende mankracht beschikbaar is om het peloton over het parcours te loodsen en daarmee de veiligheid te garanderen. Meerdere wielercomités zitten hierdoor momenteel met de handen in het haar. Mede-organisator Leon Cleven van de Omloop van Valkenswaard ziet de ontwikkelingen met lede ogen aan. ,,We hebben keihard gewerkt om deze schitterende wedstrijd door onze regio op de kalender te krijgen en willen het dolgraag verder opbouwen. Wellicht is er nog een mogelijkheid om de koers in Bergeijk te laten starten. Dat onderzoeken we momenteel. Als daar wel een vergunning wordt afgegeven, kunnen we start en finish wellicht verplaatsen.”

Het nazomerse evenement gold als een aanwinst op de wielerkalender voor de grootste talenten van Nederland.

Wielerklassieker De Bruyn Metaal BV – Omloop van Valkenswaard zal in 2019 opnieuw stof doen opwaaien

Valkenswaard – De eerste editie van de De Bruyn Metaal BV – Omloop van Valkenswaard deed letterlijk en figuurlijk veel stof opwaaien. Zelden gebeurt het dat een nieuwe wedstrijd zulke lovende kritieken krijgt als de Omloop van Valkenswaard. En dat terwijl de verwachtingen hoog gespannen waren in de wielerwereld.

De organisatie had voor zichzelf de lat enorm hoog gelegd en wilde absoluut niets aan het toeval overlaten, en dat is gelukt. Deelnemers, begeleiding maar ook het publiek beloonden met lovende kritieken het harde werk. Bijzonder te spreken was men met name over het uitdagende parcours dat de karavaan voerde over kasseistroken, grindpaden en oude klinkerwegen. Vooraf waren de zogenaamde ‘hotspots’ door de organisatie bekend gemaakt, zodat op die plekken het talrijke publiek verwachtingsvol het peloton opwachtte. Als het stof was opgetrokken haastte men zich naar de volgende hotspot om uiteindelijk massaal de finish aan de professioneel ingerichte Bergstraat te kunnen zien.

Het was een lange wedstrijddag met drie categorieën renners. Voor de heren nieuwelingen (U17), junioren (U19) en beloften (U23) was het een zware koers. Het parcours was niet alleen spectaculair maar ook zeer selectief, en dat zorgde ervoor dat in elke categorie de sterkste renners op het podium mochten plaatsnemen, stuk voor stuk toptalenten uit Nederland en België. De renners, getekend door de koers, spraken na afloop dan ook van een zware, maar eerlijke klassieker.

Vanaf die laatste zondag in augustus heeft de organisatie geen moment stilgezeten, de focus is alweer gericht op de tweede editie die zal plaatsvinden op zondag 25 augustus 2019 op een ongewijzigd parcours. De Stichting Wielerevenementen Valkenswaard heeft niet alleen complimenten mogen ontvangen van burgemeester Ederveen en wethouder van sport, de heer Geldens, maar ook steun bij de organisatie van de komende editie.

De opzet van de tweede editie is enigszins gewijzigd ten opzichte van de eerste. Er is gekozen voor een korter wedstrijdprogramma. De klassieker zal worden verreden door 150 junioren (U19) en door 150 belofterenners (U23). Gedurende de dag worden afwachtingwedstrijden georganiseerd voor jeugdrenners van de categorieën 1 t/m 7 verwacht aantal rennertjes ca. 250.

De inschrijvingen lopen inmiddels binnen. Zo kan nu al gemeld worden dat de volgende beloftenteams aan de start zullen staan: het Britse Holdsworth–Zappi Racing Team, diverse Belgische teams waaronder het continentale Home Solution-Soenens Cycling Team en het Aluvano Development Team. Uit Nederland worden de inschrijvingen van: Alecto CT met wie de organiserende vereniging een samenwerkingsverband heeft, Metec Cyclingteam en BEAT Cycling Club verwacht. Ook Monkey Town CT en de SEG Racing Academy zullen waarschijnlijk aan het vertrek staan. De aller sterkste clubteams hebben hun komst al aangekondigd. Kortom het toptalent van het Nederlandse en Belgische wielrennen wil deel uit maken van een van de meest exclusieve klassiekers van het land.

Alles wijst erop dat ook de tweede editie van de De Bruyn Metaal BV – Omloop van Valkenswaard een internationaal evenement gaat worden waarop Valkenswaard trots mag zijn.

Terug naar boven