De Bruyn metaal Omloop van Valkenswaard 2021

Zondag 5 september is het weer zo ver. Een pure klassieker, hoewel nog maar enkele jaren oud, op de wegen van het Kempenland. Een niet alledaagse wedstrijd, gelet op het parcours. In de De Bruyn Metaal Omloop van Valkenswaard krijgen de renners een speciaal parcours voorgeschoteld. Wegdek van allerlei pluimages met de nadruk op grind, maar ook kasseien en klinkers naast het aanwezige asfalt. Geen wonder dat de wedstrijden, zowel die van de elite en beloften als die van de junioren, in de KNWU Topcompetitie zijn opgenomen. De top van de Nederland komt in Valkenswaard aan het vertrek.

Bij de elite en beloften starten de teams A BlocCT, waarin onder meer de Australiër Aden James Paterson die drie jaar geleden al in Valkenswaard op het podium stond, BEAT Cycling met onder meer Olympiagangers Jan-Willem van Schip en Youri  Havik die de zege van vorig jaar van de nu geblesseerde Yves Coolen wil verdedigen, Metec-Solarwatt P/B Mantel met Sjoerd Bax die in het buitenland dit seizoen al imponeerde en tweede werd op het NK, SEG Racing met Tour de l’Avenir ganger Daan Hoole, VolkerWessels CT met Coen Vermeltfoort en de winnaar van 2018 Robin Blummel, Allinq-Krush-IJsselstreek CT, Amsterdam Racing Academy, HSK Trias Mooi Jong en een serie sterke clubteams (onder meer de regionale teams Tempo-Hoppenbrouwers-Viro, Team Bergklimmers-Kempen-TML Dommelstreek en BHST Cycling team met tal van streekrenners die zich willen manifesteren). Simac Omloop der Kempen winnaar Roy Eefting is present in het team van WV De Kannibaal. Uit België is de ploeg Acrog-Tormans uit Mol in het omvangrijke peloton van de partij. Twee Duitse ploegen zullen het veld completeren.

Ook bij de junioren wemelt het van de kanshebbers in de Topcompetitie klassieker. Renners met wie rekening moet worden gehouden als het om de overwinning gaat zijn er legio. Joost Brinkman, Mike Bronswijk, Rindert Buiter, Jesse Kramer (de plaatselijke favoriet), Lucas Janssen, Lars Rouffaer, Finn Roumen en Roan Konings zijn namen om in het oog te houden. De sterkste en meest ervaren 2e-jaars junioren van het peloton, die het allemaal in zich hebben om zich gedurende een lange, zware koers voorin te handhaven en strategisch de juiste beslissingen te nemen en zich meestal goed weten te positioneren in de finales. De eerstgenoemden zouden het meest waarschijnlijk op het podium belanden door mee te zitten in de juiste ontsnapping; de laatsten vanwege hun sprintcapaciteiten in geval van een massasprint. Enkelen van hen, waaronder de aan het parcours geboren en getogen Jesse Kramer, zijn inmiddels vaste waarde in de nationale selectie en zijn reeds geselecteerd voor deelname aan het EK op 10 september in Trento of zullen worden geselecteerd voor het WK op 24 september in Leuven.

Om 9.00 uur zet het juniorenpeloton zich op zondag 5 september in Valkenswaard in beweging. Na de ploegenvoorstelling die aanvangt om 12.45 uur  beginnen de elite en beloften om 13.30 uur aan hun klassieker. Een samenvatting van de wedstrijd wordt op een nader te bepalen tijdstip uitgezonden op Eurosport 1. Ook Kempen TV is evenals vorig jaar aanwezig om opnamen te maken voor een uitzending in het sportprogramma.

Een paar spelregels zijn er wel: U bent overal langs het parcours welkom echter voorkom samenscholing en respecteer de 1 ½ meter.

In de finishzone aan de Vest in Vlakenwaard mogen wij 750 toeschouwers verwelkomen. We moeten dan wel aan vragen: Een geldige QR-code van het vaccinatiebewijs of een geldig testbewijs of het bewijs dat u herstelt bent van corona.

Aan de Vest kunt u de laatste 2 uur van de wedstrijd live volgen op een groot LED scherm met commentaar vanaf de motor door Joop Engelen aan de finish zal het commentaar gegeven worden door Rien van Horik.

Tegen vriendelijke prijzen kunt u genieten van een hapje en een drankje.

Kortom alle ingrediënten voor een mooie sport zondag zijn aanwezig.

De Bruyn metaal Omloop van Valkenswaard
Zondag 5 sept van 09.00 uur tot 18.00 uur

Een paar spelregels:

  • U bent van harte welkom langs het parcours voorkom samenscholing en respecteer de 1 ½ meter regel.
  • In de finishzone mogen wij 750 toeschouwers verwelkomen we moeten dan wel aan u vragen:
    • Een geldige QR-code van een vaccinatiebewijs.
    • Of een geldig testbewijs
    • Of het bewijs dat u herstelt bent van corona.
  • In de finishzone aan de Vest kunt u de laatste 2 uur van de wedstrijd live volgen op een groot LED scherm.
  • Tegen vriendelijke prijzen kunt u daar ook genieten van een hapje en een drankje.
Scroll naar boven