Nog 100 dagen tot de De Bruyn Metaal BV – Omloop van Valkenswaard!

Valkenswaard – Op 18 mei resten er nog exact 100 dagen tot aan de start van de eerste editie van de Omloop van Valkenswaard, de enige beloften klassieker die onze regio rijk is en die plaatsvindt op zondag 26 augustus. De organisatie wil op topniveau acteren en een solide basis leggen voor de komende jaren. De lat wordt daarbij bijzonder hoog gelegd, tijd voor een tussenbalans.

Vanaf het begin loopt het storm met de inschrijvingen; de categorieën nieuwelingen en junioren, waar diverse buitenlandse teams aan de start zullen staan, zijn al volgeboekt. De koers heeft klaarblijkelijk ook een grote aantrekkingskracht op de categorie U23 (beloften). Nationale en internationale continentale teams hebben ingeschreven, de sterkste clubteams, maar ook de nationale selectie van talentencoach Peter Zijerveld. Daarnaast probeert een Spaanse continentale ploeg deze wedstrijd in het programma in te passen en zal wereldkampioen sprint Harrie Lavreijsen uit Luijksgestel met de districtselectie waarschijnlijk aan de start verschijnen (hierover zal medio mei meer duidelijkheid zijn). Een dergelijk sterk deelnemersveld in alle categorieën is erg opmerkelijk voor een eerste editie van een wedstrijd.

Het wordt een bijzondere wedstrijd op de laatste zondag van augustus, niet alleen vanwege het buitengewoon sterke deelnemersveld, maar ook vanwege het zware en uitdagende parcours. De wedstrijd vergt het uiterste van zowel renner als materiaal. Het is dan ook niet verwonderlijk dat nu al herhaaldelijk coureurs op het parcours worden gesignaleerd die testen met welk materiaal de kasseien en gravel het best bestreden kunnen worden.

Een goede voorbereiding is essentieel, dat geldt niet alleen voor de renners maar zeker ook voor de organisatie. Er is keihard gewerkt en alles wijst erop dat de organisatie de zaken tot in de puntjes heeft geregeld. De gehele koersdag zal plaatsvinden in een gezellige ambiance door de combinatie van wielersport, kermis, foodtrucks en nevenactiviteiten zoals onder andere een dikkebandenrace. Natuurlijk moet er nog veel gebeuren, maar gelukkig kan de organisatie rekenen op honderden (!) vrijwilligers die belangeloos de handen uit de mouwen steken om er een prachtige koersdag van te maken. Blijf op de hoogte via de website van de omloop: www.omloopvanvalkenswaard.nl

 

Scroll naar boven