Omloop van Valkenswaard mag hopen op vervolg: Olympia’s Tour meldt zich

Mogelijk krijgt de Omloop van Valkenswaard dit jaar toch een vervolg. De nieuwe wielerklassieker heeft een aanbod gekregen van etappekoers Olympia’s Tour. Koersdirecteur Leon Cleven van de Omloop van Valkenswaard houdt wel een slag om de arm. ,,Het is allemaal nog erg prematuur. Er hangt een prijskaartje aan.”

De nieuwe Valkenswaardse klassieker voor jonge veelbelovende coureurs werd vorig jaar augustus alom geprezen. Door een landelijk tekort aan politiecapaciteit, ging echter al snel een streep door de tweede editie dit jaar. Direct nadat het evenement bij de wielerunie was afgemeld, kwam de organisatie van Olympia’s Tour om de hoek. Die heeft aangegeven dat ze de Omloop van Valkenswaard volledig in het etappeprogramma wil opnemen. ,,Wij mogen onze eigen wedstrijd behouden, met onze eigen identiteit en sponsoren. We gaan er enthousiast mee aan de slag als de gemeente het licht op groen zet”, verzekert Cleven. Olympia’s Tour wil aan het einde van deze maand weten of Valkenswaard meedoet.

Bron: https://www.ed.nl/valkenswaard-waalre/omloop-van-valkenswaard-mag-hopen-op-vervolg-olympia-s-tour-meldt-zich~a4d151cf

Scroll naar boven