Wielerklassieker De Bruyn Metaal BV – Omloop van Valkenswaard zal in 2019 opnieuw stof doen opwaaien

Valkenswaard – De eerste editie van de De Bruyn Metaal BV – Omloop van Valkenswaard deed letterlijk en figuurlijk veel stof opwaaien. Zelden gebeurt het dat een nieuwe wedstrijd zulke lovende kritieken krijgt als de Omloop van Valkenswaard. En dat terwijl de verwachtingen hoog gespannen waren in de wielerwereld.

De organisatie had voor zichzelf de lat enorm hoog gelegd en wilde absoluut niets aan het toeval overlaten, en dat is gelukt. Deelnemers, begeleiding maar ook het publiek beloonden met lovende kritieken het harde werk. Bijzonder te spreken was men met name over het uitdagende parcours dat de karavaan voerde over kasseistroken, grindpaden en oude klinkerwegen. Vooraf waren de zogenaamde ‘hotspots’ door de organisatie bekend gemaakt, zodat op die plekken het talrijke publiek verwachtingsvol het peloton opwachtte. Als het stof was opgetrokken haastte men zich naar de volgende hotspot om uiteindelijk massaal de finish aan de professioneel ingerichte Bergstraat te kunnen zien.

Het was een lange wedstrijddag met drie categorieën renners. Voor de heren nieuwelingen (U17), junioren (U19) en beloften (U23) was het een zware koers. Het parcours was niet alleen spectaculair maar ook zeer selectief, en dat zorgde ervoor dat in elke categorie de sterkste renners op het podium mochten plaatsnemen, stuk voor stuk toptalenten uit Nederland en België. De renners, getekend door de koers, spraken na afloop dan ook van een zware, maar eerlijke klassieker.

Vanaf die laatste zondag in augustus heeft de organisatie geen moment stilgezeten, de focus is alweer gericht op de tweede editie die zal plaatsvinden op zondag 25 augustus 2019 op een ongewijzigd parcours. De Stichting Wielerevenementen Valkenswaard heeft niet alleen complimenten mogen ontvangen van burgemeester Ederveen en wethouder van sport, de heer Geldens, maar ook steun bij de organisatie van de komende editie.

De opzet van de tweede editie is enigszins gewijzigd ten opzichte van de eerste. Er is gekozen voor een korter wedstrijdprogramma. De klassieker zal worden verreden door 150 junioren (U19) en door 150 belofterenners (U23). Gedurende de dag worden afwachtingwedstrijden georganiseerd voor jeugdrenners van de categorieën 1 t/m 7 verwacht aantal rennertjes ca. 250.

De inschrijvingen lopen inmiddels binnen. Zo kan nu al gemeld worden dat de volgende beloftenteams aan de start zullen staan: het Britse Holdsworth–Zappi Racing Team, diverse Belgische teams waaronder het continentale Home Solution-Soenens Cycling Team en het Aluvano Development Team. Uit Nederland worden de inschrijvingen van: Alecto CT met wie de organiserende vereniging een samenwerkingsverband heeft, Metec Cyclingteam en BEAT Cycling Club verwacht. Ook Monkey Town CT en de SEG Racing Academy zullen waarschijnlijk aan het vertrek staan. De aller sterkste clubteams hebben hun komst al aangekondigd. Kortom het toptalent van het Nederlandse en Belgische wielrennen wil deel uit maken van een van de meest exclusieve klassiekers van het land.

Alles wijst erop dat ook de tweede editie van de De Bruyn Metaal BV – Omloop van Valkenswaard een internationaal evenement gaat worden waarop Valkenswaard trots mag zijn.

Scroll naar boven