Wielerklassieker De Bruyn Metaal BV – Omloop van Valkenswaard

Valkenswaard – De nationale wielerkalender wordt uitgebreid met de nu al spraakmakende klassieker De Bruyn Metaal BV – Omloop van Valkenswaard. Stichting Wielerevenementen Valkenswaard, onderdeel van TWC de Kempen, tekent voor de organisatie.

Tijdens Dommelen kermis, op zondag 26 augustus 2018, wordt het startschot gegeven voor de nieuwe omloop. Het zware en selectieve parcours, met een lengte van 37 kilometer, voert de renners en karavaan voornamelijk door het buitengebied van Valkenswaard, Borkel en Schaft, Bergeijk, Riethoven, Westerhoven en Dommelen. Start en finish zijn in Dommelen.

Deze klassieker wordt gezien als een verrijking voor de kalender vanwege het uitdagende parcours dat garant staat voor spektakel. De prachtige Kempische omgeving, bezaaid met kasseistroken, harde grindpaden en oude klinkerwegen, vormt het decor van een moeilijke wedstrijd die wellicht nog het best valt te vergelijken met de Italiaanse Strade Bianche. Door het karakter én de ondergrond van de koers onderscheidt de Omloop van Valkenswaard zich van alle andere Nederlandse klassiekers.

De categorieën nieuwelingen, junioren en beloften (U23) mannen gaan met elkaar de strijd aan om respectievelijk 09:00, 11:30 en 15:30 uur. In afwachting van de doorkomst van de renners, wordt in start- en finishplaats Dommelen een dikkebandenrace georganiseerd voor basisschoolleerlingen. Hiermee wil de organisatie actief sporten in zijn algemeenheid promoten onder de jeugd en op een laagdrempelige manier de jongsten kennis laten maken met de wielersport.

 

Scroll naar boven